22 sie 2015

Gołąbki z mięsem i ryżem

Nie znam kochani osoby która by nie lubiła gołąbków. Nie ktorzy je robia z samego miesa ale ja robie tak jak moja babcia robila zawsze


Składniki:


1 kg miesa wieprzowego 
30 dkg ryżu białego
1 sztuka kapusty białej 
1 słoik przecieru pomidorowego
sól pieprz do smaku
2 jajka 


Wykonanie:

Kapuste sparzamy we wodzie gotujac ja na wolnym ogniu aby delikatnie liscie odchodzily . Odkrawamy twarde czesci. Miesko ja zawsze sama mielę przez maszynke . Ryż mozęmy ugotować wcześniej . Potem kochani Mieszamy nasz farsz czyli miesko i ryz i jajka doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Wkladamy do liscia kapusty i zwijamy. Do garnka oblozonego liscmi wkladamy nasze zwiniete golabki. Nakrywamy wierzch liscmi i wlewamy wode. Gotujemy do miekkosci golabkow doprawiamy do smaku Na 15 minut przed koncem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy I gotowe




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz