25 paź 2018

Zupa krem z pieczonych warzyw

W 1.5 godziny obiad z dwoch dań i nie miałam planu to co pod reka było. Zupka wyszła pyszna czuc smak pieczonych warzyw😊
Zupa-krem z pieczonych warzyw
Składniki:
1 sztuka selera korzennego
3 szt pietruszki
4 marchewki
1 dynia nie za duza
2 szt wiekszej czerwonej papryki
2 ziemniaki wieksze
2 l bulionu warzywnego
1 puszka mleka kokosowego
Szczypta chilli
Pol lyzeczki cuminu
Sol pieprz do smaku
Oliwa
Swieza posiekana kolendra
Wykonanie:
Dynie seler ziemniaki obrac pokroic w kostke. Papryke z ziaren wydrazyc pokroic w wieksze paski. Pietruszke marchew nie obieramy umyc i pokroic w plastry. Połozyc na blaszki polac troche oliwa i do piekarnika az sie ładnie przypieka. Do wody dalam 2 kostki warzywne potem upieczone warzywa gotujemy okolo 15 minut doprawiamy cuminem chilli sol pieprz. Dajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze okolo 10 minut. Blendujemy. Podałam ze swieza kolendra i pieczywem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz