22 wrz 2018

Kurczak w sosie Jalfrezi

Kurczak w sosie Jalfrezi
Składniki:
2 szt wiekszych filetow z kurczaka
3 zabki czosnku
2 srednie dojrzale czerwone papryki
1 wieksza cebula
100 gram groszku cukrowego
1 łyzeczka papryki w proszku
Sol do smaku
Oliwa
1 sredni peczek szczypioru
Ugotowany ryż
Swieza kolendra
450 gram sosu gotowego Jalfrezi
Wykonanie:
Ryz mozna wstawic w tym samym czasie co bedziemy robic filecika. Miesko kroimy wzdłuzw paski. Papryke kroimy w paski cebule w piorka a czosnek siekamy drobno. Do woka wrzucamy na rozgrzana oliwe pokrojone fileciki oraz papryke czosnek i cebule. Smazymy krotko gdy filecik bedzie miekki i soczysty dodajemy sos Jalfrezi papryke w proszku szczypior pokrojony drobno i doprawiamy do smaku mieszamy i gotujemy okolo 5 minut. Dodajemy groszek cukrowy pokrojony wzdluz kolendre swieza posiekana i mieszamy jeszcze 2 minutki. Odstawiamy. Podajemy z ryzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz