25 paź 2018

Zupa z fasola

Zupka ktora rozbudzi wasze zmysły....aromatyczna bogatym smakiem przypraw oraz pozywna i bogata w witaminy dzieki fasoli😊 Do tego chrupiaca ciabata z natka pietruszki i maselkiem czosnkowym
..i mam nadzieje ze zgłodnieliscie juz troche
Pożywna fasolowa
Składniki:
2 l bulionu z kurczaka
2 srednie cebule
1 papryczka chilli
Olej
2 puszki czerwonej fasoli ( 330 ml)
2 puszki butter beans ( jaś)
2 puszki pomidorow (330 ml)
2 łyzeczki papryki wedzonej
1 lyzeczka czerwonej ostrej papryki
1 łyzeczka mielonego cuminu
1 łyzeczka mielonej kolendry
1/2 łyzeczka suchego oregano
1/2 łyzeczka suchego tymianku
1/2 łyzeczki cynamonu
2 łyzeczki sosu sojowego
2 łyzeczki octu winnego ryzowego
Sol pieprz do smaku
Swieza kolendra do smaku
4 zabki czosnku
Wykonanie:
Fasole przeplukujemy w zimnej wodzie na durszlaku. Cebule obieramy i na gazie opalamy tak jak to robimy gdy gotujemy rosol. Potem drobno kroimy i czosnek i papryczke chilli Na patelnie dajemy pokrojona cebule czosnek i przyprawy oliwe. Smazymy okolo 1 minuty. Dodajemy pomidory. Do ugotowanego wczesniej bulionu dodajemy wszystko co przesmazylismy. Wrzucamy 3/4 naszej fasoli do zupy doprawiamy do smaku. I miksujemy blenderem. Potem dodajemy pozostala fasole i serwujemy na talerz z posypana swieza kolendra. Ja dodalam grzanki z ciabaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz