25 paź 2018

Zupka koperkowa

Kupiłam ostatnio swiezutki pachnacy koperek. Zawitała w miseczkach nic innego tylko zupka koperkowa ze śmietana😊 Na jesienny obiad w sam raz
Koperkowa ze śmietaną
Składniki:
2 l bulionu na kurczaku
500 gram marchewki
5 srednich ziemniakow
Duzy peczek swiezego koperku
Lisc laurowy
1 cebula
Pieprz sol do smaku
Wykonanie:
Ugotowalam wywar na kurczaku. Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostke i obrana marchew w plastry Dodajemy lisc laurowy cebule i pieprz sol. Gotujemy do miekkosci warzyw. Na 5 minut przed koncem gotowania dajemy posiekany drobno wraz z łodyzkami bo w nich jest duzo aromatu nasz koperek. Dodajemy roztrzepana śmietane w miseczce do zupy i doprowadzamy do wrzenia i gotowe. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz